ΚΑΛΑΘΙ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ελληνικά English
Λογότυπο Eταιρίας
Αρχική | Προφίλ | Ιστορικό | Τμήματα Υποδηματοποιείου | Πως φτιάχνονται τα υποδήματα | Μέτρηση ποδιού | ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

NEWSLETTER

Αν θέλετε να γραφτείτε στο newsletter μας,
παρακαλώ συμπληρώστε το e-mail σας
Τρόποι Αποστολής-Παράδοσης
Πολιτική Ακύρωσης
bleft1
bleft2
bleft3
Άκανθας Πτέρνας
 

Τι είναι;

Συχνή και επώδυνη πάθηση της πτέρνας προερχόμενη από φλεγμονή στην έκφυση της πελματιαίας απονεύρωσης της πτέρνας. Η πελματιαία απονεύρωση είναι μια παχιά ινώδης ταινία η οποία βρίσκεται κατά μήκος του πέλματος και εκτείνεται από τα φύματα  της πτέρνας μέχρι τις κεφαλές των μεταταρσίων. Λειτουργεί σαν πλατφόρμα η οποία σταθεροποιεί το πόδι. Η περιοχή αυτή δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις και ιδιαίτερα στο έσω φύμα της πτέρνας.

Ο όρος πελματιαία απονευρωσίτιδα υποδηλώνει μια χρόνια εκφυλιστική εξέλιξη η οποία δημιουργείται από  επαναλαμβανόμενη υπέρμετρη φόρτιση. Παρατηρείται συχνά στα υπέρβαρα άτομα καθώς και σε αυτά που έχουν έντονη δραστηριότητα όπως είναι οι αθλητές και σε άτομα μέσης ηλικίας.  (Συχνότερη ηλικία εμφάνισης της νόσου).  Άλλοι παράγοντες είναι η κοιλοποδία, η πλατυποδία, ο πλατύς αχίλλειος τένοντας ο τύπος των υποδημάτων η επιφάνεια βάδισης και το εργασιακό περιβάλλον.

Συμπτώματα

Το σημαντικότερο σύμπτωμα είναι ο πόνος ο οποίος συνήθως εντοπίζεται στο έσω φύμα της πτέρνας όπου προσφύεται η πελματιαία απονεύρωση. Οι περισσότεροι ασθενείς περιγράφουν βαθμιαία εγκατάσταση του πόνου, ενώ οξεία επεισόδια πόνου εμφανίζονται σε αθλητές. Ο πόνος είναι εντονότερος μετά το πρωινό ξύπνημα και ελαττώνεται μετά από λίγα βήματα, χαρακτηριστικό της πελματιαίας απονευρωσίτιδας.

Αποκατάσταση

Στο υποδηματοποιείο μας η συντηρητική θεραπεία γίνεται με ειδικά διαμορφωμένα πέλματα κατόπιν πελματογραφήματος που πραγματοποιούμαι. Επίσης υπάρχουν διάφορες ανατομικές κατασκευές  στα υποδήματα μας ακόμα και σε ψηλοτάκουνες γόβες προσδίδοντας σε αυτές ένα 'soft' αποτέλεσμα αντιμετωπίζοντας την πάθησης χωρίς να μειώνεται στο ελάχιστο η εμφάνιση του υποδήματος που θα δημιουργηθεί.

Σε εμμένουσες καταστάσεις παρακαλώ να απευθύνεστε στο ορθοπεδικό ιατρό σας.

Επιστροφή
Hosted by Internetplan
ΗΡΟΔΟΤΟΥ 4 - Τ.Κ. 12134 - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 5754797, info@giorgiomeriano.gr