ΚΑΛΑΘΙ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ελληνικά English
Λογότυπο Eταιρίας
Αρχική | Προφίλ | Ιστορικό | Τμήματα Υποδηματοποιείου | Πως φτιάχνονται τα υποδήματα | Μέτρηση ποδιού | ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

NEWSLETTER

Αν θέλετε να γραφτείτε στο newsletter μας,
παρακαλώ συμπληρώστε το e-mail σας
Τρόποι Αποστολής-Παράδοσης
Πολιτική Ακύρωσης
bleft1
bleft2
bleft3
Ανισοσκελεία
 

Τι είναι;

Η Ανισοσκελεία είναι η περίπτωση κατά την οποία παρατηρείται διαφορετικό μήκος μεταξύ των δύο ποδιών.  Όταν υπάρχει ανισοσκελεία στα δύο άκρα δημιουργούνται αντιρροπιστικές αλλαγές, κατά συνέπεια αυτού λανθασμένα φορτία στις αρθρώσεις, να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Ανισοσκελεία μεταξύ των άκρων δημιουργείται αρκετές φορές μετά από επέμβαση  στο ισχίο. Επίσης μπορεί να έχει προκληθεί από (κακώσεις, νευρομυικές παθήσεις, ύπαρξη αγγείων κτλ)

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της ανισοσκελείας είναι εμφανή, πλάγια κλίση της λεκάνης και του κοντύτερου ποδιού η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σκολίωση της σπονδυλικής στήλης, άνιση κατανομή φορτίων στα ισχία (μεγαλύτερη φόρτιση στο ισχίο του μακρύτερου άκρου) άνιση κατανομή φορτίου στα γόνατα και ιπποποδία του κοντού κάτω άκρου. Συνήθως το κοντύτερο άκρο  είναι μικρότερο σε μήκος και διαστάσεις από το μακρύτερο.

 Αποκατάσταση

Αφού μετρήσουμε την διαφορά ύψους που υπάρχει και πάρουμε και τα ακριβή μέτρα και στα δύο άκρα που συνήθως είναι διαφορετικά  προχωράμε στην κατασκευή των ορθοπεδικών υποδημάτων για ανισοσκελεία.

Στο εσωτερικό μέρος θα δημιουργηθούν ειδικές διαμορφώσεις με εσωτερική βράχυνση ανάλογη με την διαφορά ύψους που υπάρχει ώστε να ισοσκελιστούν τα πόδια και κατά συνέπεια η λεκάνη. Πολλές φορές ίσως να μη πρέπει να επιτύχουμε το τέλειο ισοσκελισμό των άκρων αλλά μικρότερο (πχ. άτομο με 6,5 εκατοστά διαφορά ύψους ανάμεσα στα δύο πόδια να χρειάζεται τελικά 5 εκατοστά διόρθωση αφού η σπονδυλική στήλη δέχεται απότομη και βίαιη προσαρμογή.

Στο υποδηματοποιείο Giorgio Meriano προσπαθούμε να δώσουμε αισιοδοξία και ευχαρίστηση σε άτομα με αυτέ τις ορθοπεδικές ιδιαιτερότητες. Έτσι κατασκευάζουμε υποδήματα επί παραγγελία για ανισοσκελεία αντρικά και γυναικεία σε όλες τις ‘collection’  του υποδηματοποιείου μας. Έτσι πχ μια κυρία μπορεί άνετα να φορέσει μια γόβα εξαιρετικής εμφάνισης με την κάλυψη της ανισοσκελείας που χρειάζεται χωρίς να αισθάνεται ότι φοράει ορθοπεδικό παπούτσι.

Πρέπει να εκλείψει η νοοτροπία ότι ορθοπεδική ιδιαιτερότητας σημαίνει απαραίτητα δυσκολία και πρόβλημα για τον κατασκευαστή. Το άκουσμα κάποιας ορθοπεδικής ιδιαιτερότητας αμέσως παραπέμπει τον παθόντα σε κακόγουστα και άθλια υποδήματα και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τον κάνουν να νιώσει μειονεκτικά και άσχημα. 

Επιστροφή
Hosted by Internetplan
ΗΡΟΔΟΤΟΥ 4 - Τ.Κ. 12134 - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 5754797, info@giorgiomeriano.gr