ΚΑΛΑΘΙ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ελληνικά English
Λογότυπο Eταιρίας
Αρχική | Προφίλ | Ιστορικό | Τμήματα Υποδηματοποιείου | Πως φτιάχνονται τα υποδήματα | Μέτρηση ποδιού | ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

NEWSLETTER

Αν θέλετε να γραφτείτε στο newsletter μας,
παρακαλώ συμπληρώστε το e-mail σας
Τρόποι Αποστολής-Παράδοσης
Πολιτική Ακύρωσης
bleft1
bleft2
bleft3
Βλαισός Μέγας Δάκτυλος – Κότσι (Hallux Valgus)
 

Τι είναι;

Ο βλαισός μεγάλος δάκτυλος, κοινώς κότσι, είναι μια συχνή ανατομική ανωμαλία του μεγάλου δακτύλου των ποδιών. Το μεγάλο δάκτυλο μετατοπίζετε προς τα έξω  με αποτέλεσμα να δημιουργείται εξόστωση στην έσω πλευρά της άρθρωσης (κότσι). Η εξόστωση τρίβεται στο δέρμα των παπουτσιών και δημιουργεί εξελκώσεις.

Η συνηθέστερη αιτία  σχηματισμού κοτσιού είναι η παρατεταμένη χρήση στενών και ακαταλλήλων υποδημάτων. Ακατάλληλα θεωρούνται συνήθως τα υποδήματα με στενή μύτη και ψηλό τακούνι που πιέζουν τα δάκτυλα σε ασφυκτική θέση. Επίσης τα έτοιμα βιομηχανοποιημένα υποδήματα ακόμα και ακριβών εταιριών τα οποία είναι κατασκευασμένα χωρίς ανατομικές προδιαγραφές που είναι  φτιαγμένα για ένα συγκεκριμένο καλούπι ποδιού  συνήθως στενό και είναι ακατάλληλα  αφού δίνουν έμφαση μόνο στην εξωτερική εμφάνιση του υποδήματος παραβλέποντας βασικές ανατομικές προδιαγραφές.

Κατά συνέπεια αγοράζουμε ένα ακριβό παπούτσι το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην ποιότητα βελτίωσης του βαδίσματος αντιθέτως το πιθανότερο είναι ότι δημιουργεί σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα. Μελέτες δείχνουν ότι το 88% των γυναικών φορά στενά και ακατάλληλα παπούτσια και από αυτές το 55% έχει κότσια 9 φορές συχνότερα από ότι οι άνδρες.

Πόσες φορές έχουμε ακούσει εγώ φοράω μόνο δερμάτινα και ακριβά παπούτσια γιατί  έχω πρόβλημα. 'Ομως το ακριβό παπούτσι δεν είναι και  σωστό σε εφαρμογή. Σωστό είναι μόνο το χειροποίητο παπούτσι που κατασκευάζεται αποκλειστικά για το κάθε πόδι ξεχωριστά λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαιτερότητες του ανθρώπινου πέλματος.

Επίσης η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του κοτσιού, ακόμα και σε μέλη της ίδιας οικογένειας με πρώτο βαθμό συγγένειας.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα είναι ορατά καθώς η παραμόρφωση στην έσω πλευρά του μεγάλου δακτύλου είναι εμφανής. Συνήθως τα κότσια συνοδεύονται από στροφή του δακτύλου καθώς και από παραμόρφωση με σφυροδακτυλία του δεύτερου δακτύλου (το ένα δάκτυλο καβαλάει το άλλο) ενώ συχνά συνυπάρχουν και  κάλοι  πάνω  στο ίδιο κότσι η στους άλλους δάκτυλους του ποδιού.

Αποκατάσταση

Η παραγγελία ενός χειροποίητου σωστά διαμορφωμένου υποδήματος είναι η μοναδική εφικτή λύση που μπορεί κάποιος να έχει ώστε να ανακουφιστεί από το πρόβλημα του κοτσιού. Λαμβάνοντας ακριβείς μετρήσεις στη πάσχουσα περιοχή δημιουργείται το ανάλογο καλαπόδι με ειδικό ελεύθερο χώρο για τα κότσι. Επίσης η σωστή επιλογή ενός πολύ μαλακού δέρματος και της ανάλογης εσωτερικής φόδρας προσδίδουν στο παπούτσι εξαιρετικές ιδιότητες που σίγουρα θα σας ανακουφίσουν.

 

Επιστροφή
Hosted by Internetplan
ΗΡΟΔΟΤΟΥ 4 - Τ.Κ. 12134 - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 5754797, info@giorgiomeriano.gr