ΚΑΛΑΘΙ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ελληνικά English
Λογότυπο Eταιρίας
Αρχική | Προφίλ | Ιστορικό | Τμήματα Υποδηματοποιείου | Πως φτιάχνονται τα υποδήματα | Μέτρηση ποδιού | ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

NEWSLETTER

Αν θέλετε να γραφτείτε στο newsletter μας,
παρακαλώ συμπληρώστε το e-mail σας
Τρόποι Αποστολής-Παράδοσης
Πολιτική Ακύρωσης
bleft1
bleft2
bleft3
Έχετε πελματογράφο ψηφιακής ανάλυσης για να κάνω πελματογράφημα;
 

Tο υποδηματοποιείο Giorgio Meriano ακολουθώντας την εξέλιξη της σύγχρονης τεχνολογίας, διαθέτει ένα τελευταίας  γενιάς ψηφιακό πελματογράφο και είναι σε θέση να κάνει ακριβής μετρήσεις και να προσδιορίσει με ακρίβεια τυχόν αλλοίωση του πέλματος και κατά συνέπεια πρόβλημα του βαδίσματος.  

Το βάρος του σώματος κατά τη βάδιση επικεντρώνεται στο πόδι και την ποδοκνημική άρθρωση. Καθώς το βάρος μας πολλαπλασιάζεται οι αρθρώσεις του κάτω άκρου καταπονούνται με αποτέλεσμα τραυματισμούς και άλλα λειτουργικά προβλήματα.

Οι συνέπειες της μεταβολής των αξόνων αναβηματισμού είναι η κούραση, ο πόνος κυρίως στο πίσω μέρος των ποδιών ειδικά μετά από πολύωρη ορθοστασία.
  
Οι άνθρωποι με δυσκαμψία στα πόδια αντιμετωπίζουν διαστρέμματα, κατάγματα λόγω κόπωσης καθώς και προβλήματα με τα γόνατα, το ισχίο και την όσφυ εξαιτίας της λανθασμένης βάδισης.

Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων κατασκευάζονται ειδικά ορθωτικά πέλματα από υλικά επιλεγμένα βάση του βάρους, της ηλικίας και των αναγκών του κάθε ατόμου. Ο ρόλος των ορθωτικών πελμάτων είναι ο έλεγχος της κίνησης της ποδοκνημικής άρθρωσης και του πρόσθιου μέρους του ποδιού. 

Τα ορθωτικά πέλματα δεν προορίζονται για να αλλάξουν ή να διορθώσουν τις ανωμαλίες του πέλματος αλλά για να μειώσουν και να ανακουφίσουν από τον πόνο και να βελτιώσουν τη λειτουργία του ποδιού κατά τη βάδιση.

Με βάση τα αντικειμενικά δεδομένα του πελματογράφου καθώς και την κλινική εξέταση κατασκευάζουμε τα κατάλληλα πέλματα από ειδικό ελαφρύ υλικό, αεριζόμενο και αντιμυκητιακό καθώς και το κατάλληλο υπόδημα.

Στο κατάστημά μας έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ανάλυση βάδισης με αυτό το σύγχρονο ψηφιακό σύστημα, τον πελματογράφο, που αναλύει την μορφολογία των πελμάτων και καταδεικνύει τα παθολογικά ευρήματα.      

 

Το πρόγραμμα αυτό καταγράφει τις πιέσεις που ασκούνται κατά τη βάδιση αλλά και κατά την στάση πάνω στην πλατφόρμα και γίνεται καταγραφή των εκάστοτε προβλημάτων και στη συνέχεια η επίλυσή τους. 

 

'Έτσι, με το πελματογράφημα, έχετε τη δυνατότητα να ανακουφιστείτε από τους καθημερινούς πόνους που μπορεί να οφείλονται στον λάθος τρόπο που πατάνε τα πέλματά μας ή σε παθολογικά αίτια όπως μεταταρσαλγία, πλατυποδία, κοιλοποδία, ραιβοποδία, κάλοι, αθλητικές κακώσεις, τραυματισμοί κλπ. 
 

Το πελματογράφημα στηρίζεται σε δυο φάσεις:

Στατικό πελματογράφημα :
Επεξεργάζεται την κατανομή και το μέσο όρο της μηχανικής πίεσης στα κάτω άκρα και επίσης μετρά τις αποστάσεις, τις γωνίες και τη σταθερότητα του εξεταζόμενου σε όρθια θέση.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Δυναμικό πελματογράφημα
Αναλύει τις φάσεις του βηματισμού, το γράφημα της φόρτισης, τη μέγιστη πίεση, το χρόνο επαφής και κάθετης συνιστώσας του σωματικού βάρους. Μετράει την πίεση κατά τη διάρκεια της βάδισης.

Η ανάλυση βάδισης μας δείχνει τυχόν ορθοπεδικές ανωμαλίες του πέλματος και μας βοηθάει ώστε το χειροποίητο παπούτσι που θα κατασκευάσουμε να πληρεί όλες τις προδιαγραφές για ένα σωστό και άνετο βάδισμα. Με αυτές τις δύο μετρήσεις έχουμε μια πλήρη εικόνα του πελματογραφήματος, παίρνοντας σημαντικές πληροφορίες είτε για την κατασκευή ορθοπεδικού παπουτσιού ή για την κατασκευή ορθωτικών πελμάτων.

 
 
Επιστροφή
Hosted by Internetplan
ΗΡΟΔΟΤΟΥ 4 - Τ.Κ. 12134 - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 5754797, info@giorgiomeriano.gr