ΚΑΛΑΘΙ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ελληνικά English
Λογότυπο Eταιρίας
Αρχική | Προφίλ | Ιστορικό | Τμήματα Υποδηματοποιείου | Πως φτιάχνονται τα υποδήματα | Μέτρηση ποδιού | ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

NEWSLETTER

Αν θέλετε να γραφτείτε στο newsletter μας,
παρακαλώ συμπληρώστε το e-mail σας
Τρόποι Αποστολής-Παράδοσης
Πολιτική Ακύρωσης
bleft1
bleft2
bleft3
Ραιβοποδία
 

 

Τι είναι;

Η Ραιβοποδία (Varus Forefoot) είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα πόδια του ατόμου είναι στραμμένα προς τα έξω. Τα κυρτωμένα προς τα έξω πόδια εμποδίζουν τα γόνατα να έρθουν σε επαφή και το καλάμι  στρέφεται προς τα μέσα. Η στροφή που παρατηρείται συμβαίνει στον επιμήκη άξονα και ειδικότερα στην εξωτερική πλευρά του ποδιού και έχει σαν αποτέλεσμα το πόδι να μην πατά στο έδαφος με το πέλμα αλλά με το εξωτερικό του χείλος.

Συμπτώματα

Τα πόδια δεν αντέχουν την ορθοστασία και την βάδιση κουράζονται γρήγορα και είναι ευπαθή αφού τα πέλματα  δεν ακουμπούν ισομερώς στο έδαφος και κατά συνέπεια έχουμε αυξημένες πιθανότητες διαστρεμμάτων. Παρατηρούνται αλλοιώσεις στο εξωτερικό μέρος της σόλας και του τακουνιού.

Αποκατάσταση

Στο υποδηματοποιείο Giorgio Meriano και κατά την κατασκευή των ορθοπεδικών υποδημάτων για Ραιβοποδία που κατασκευάζουμε δίνουμε μεγάλη προσοχή στο έξω μέρος του υποδήματος στο οποίο από την πλευρά της πτέρνας έως και μπροστά από την εξωτερική πλευρά  τοποθετούμε  'άκαμπτο ορθοπεδικό’ φόρτι (σκληρό στο έξω μέρος του παπουτσιού) ώστε να λειτουργεί αυτό σαν νάρθηκας και να συγκρατεί το πόδι ώστε να μην γυρίζει. Επίσης κατά την κατασκευή του υποδήματος δημιουργούμε τεχνητή ανάλογη ανύψωση του έξω μέρους του παπουτσιού σύμφωνα με την υπόδειξη του πελματογραφήματος που θα κάνουμε ώστε να περιορίσουμε την κλίση του πέλματος.

Επιστροφή
Hosted by Internetplan
ΗΡΟΔΟΤΟΥ 4 - Τ.Κ. 12134 - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 5754797, info@giorgiomeriano.gr