ΚΑΛΑΘΙ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ελληνικά English
Λογότυπο Eταιρίας
Αρχική | Προφίλ | Ιστορικό | Τμήματα Υποδηματοποιείου | Πως φτιάχνονται τα υποδήματα | Μέτρηση ποδιού | ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

NEWSLETTER

Αν θέλετε να γραφτείτε στο newsletter μας,
παρακαλώ συμπληρώστε το e-mail σας
Τρόποι Αποστολής-Παράδοσης
Πολιτική Ακύρωσης
bleft1
bleft2
bleft3
Πως φτιάχνονται τα υποδήματα
 

Το υποδηματοποιείο GIORGIO MERIANO συνεχίζει να κατασκευάζει  χειροποίητα υποδήματα  με την ίδια αγάπη, αφοσίωση και τεχνικές όπως έκαναν οι παλιοί υποδηματοποιοί. 

Οι φάσεις της κατασκευής από τις μετρήσεις του ποδιού έως το τελικό φινίρισμα γίνεται από έμπειρους τεχνίτες στο εργαστήριο μας.

 

 enlightened  ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΔΙΟΥ

 

 

Παίρνουμε το αποτύπωμα του ποδιού.       

Μετράμε στην περιοχή των δακτύλων, κουντεπιέ και πασάγιου. Επίσης βρίσκουμε το ακριβές μήκος του ποδιού. Κατά την μέτρηση σημειώνουμε τυχόν δυσμορφίες ή προβλήματα στα πόδια (κότσια, σφυροδακτυλία (καβάλημα δακτύλων) κτλ.          

 

 

 

 

 

                                          

 

 

 

 

Επίσης με τη χρήση ειδικής πλατφόρμας (πελματογράφος) γίνεται ανάλυση της βάδισης.

Στο κατάστημά μας έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ανάλυση βάδισης με αυτό το σύγχρονο ψηφιακό σύστημα, τον πελματογράφο, που αναλύει την μορφολογία των πελμάτων και καταδεικνύει τα παθολογικά ευρήματα.      

Το πρόγραμμα αυτό καταγράφει τις πιέσεις που ασκούνται κατά τη βάδιση αλλά και κατά την στάση πάνω στην πλατφόρμα και γίνεται καταγραφή των εκάστοτε προβλημάτων και στη συνέχεια η επίλυσή τους. 

 

 

 

 

 

  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΛΑΠΟΔΙΟΥ

 

Αφού έχουμε τα δεδομένα των μετρήσεων προχωράμε στην κατασκευή του καλαποδιού.

Πάνω στο καλαπόδι θα αποτυπώσουμε όλες τις μετρήσεις και τυχόν άλλες παρατηρείς (π.χ δημιουργία θήκης για κότσι).Έτσι θα κατασκευάσουμε το επιθυμητό υπόδημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΝ (ΣΤΑΜΠΟΥ)

Πάνω στο καλαπόδι θα δημιουργήσουμε το σχέδιο που επιθυμούμε όπου ο έμπειρος σχεδιαστής θα αναλάβει τον σχεδιασμό κ την δημιουργία των κομματιών του στάμπου ώστε με τα κομμάτια αυτά να προχωρήσουμε στη κοπή του υποδήματος.

                                   

 

  ΚΟΠΗ  

Κατά την κοπή γίνεται η επιλογή του κατάλληλου δέρματος. Ο κόφτης θα διαλέξει ανάμεσα από πολλά δέρματα κ θα επιλέξει τα καλυτέρα. Ο έμπειρος κόφτης θα επιλέξει το σημείο που πρέπει να κόψει σύμφωνα με τα νερά του δέρματος , το υπόδημα έτσι αργότερα οταν θα φορεθεί να μην ξεχειλώσει κ χάσει την φόρμα του.  

                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

♦  ΡΑΦΗ 

Αφού κοπούν τα κομμάτια του δέρματος είναι έτοιμα για ραφή. Η ραφή των κομματιών (ΦΟΝΤΙ) είναι από τις σημαντικότερες εργασίες. Τα όμορφα και στρωτά γαζιά μας δίνουν ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.

                                    

 

 

 

♦  KATAΣΚΕΥΗ-ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

 

Αφού έχουμε το καλαπόδι με το φόντι είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε το χειροποίητο υπόδημα μας. Από το προηγούμενο βράδυ έχουμε βάλει στο νερό τα φόρτια( χαρτονόπετσο που είναι φτιαγμένο από πολτό πετσιού). Είναι το κομμάτι που μπαίνει στο πίσω μέρος του παπουτσιού ώστε αυτό να διατηρεί την φόρμα του.

Αφού το αφήσουμε να πιει το νερό του το αλείφουμε με μια ειδική κόλα (αλευρόκολλα) και μετά το βάζουμε μέσα στο φόντι.  Μια τεχνική που εφάρμοζαν χρόνια πριν οι παλιοί υποδηματοποιοί.

 

Μετά ο έμπειρος τεχνίτης με την τανάλια του το μοντάρει με το χέρι πάνω στο καλαπόδι. Κατόπιν το υπόδημα αφήνεται 3-4 ημέρες μονταρισμένο να στεγνώσει. Έτσι το παπούτσι θα διατηρήσει την φόρμα του και θα φαίνεται  σαν καινούργιο μετά από πολλές χρήσεις.

    

                        

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

♦  ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

 

Το τελευταίο και επίσης σημαντικό κομμάτι του χειροποίητου υποδήματος μας είναι το φινίρισμα. Περνάμε το παπούτσι με ειδικές κρέμες από κερί μέλισσας που θρέφουν και αναζωογονούν το δέρμα.

 

Επίσης γίνεται ο καθαρισμός από διάφορες κόλες έτσι ώστε το παπούτσι να είναι έτοιμο να μπει στο κουτί του. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτές είναι οι φάσεις, επιγραμματικά, για την κατασκευή του χειροποίητου παπουτσιού, που συνεχίζουμε να τηρούμε ευλαβικά προσφέροντας σε σας ένα ιδανικό παπούτσι.

                                                                                

Hosted by Internetplan
ΗΡΟΔΟΤΟΥ 4 - Τ.Κ. 12134 - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 5754797, info@giorgiomeriano.gr